Slider

Προβλέψεις 2019 για όλα τα ζώδια

ΤΟ 2019 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

ΚΡΙΟΣ:

Οι κοσμοϊστορικές αλλαγές που βιώνεις στην καριέρα και την κοινωνική σου υπόσταση και η πίεση που συνεπάγονται, συνεχίζονται και το 2019. Πάντως το έτος δεν σε φέρνει προ εκπλήξεων, καθώς οι προοδευτικά μεγαλύτερες επαγγελματικές και προσωπικές προκλήσεις που αντιμετωπίζεις είναι αποτέλεσμα των επιλογών που έχεις κάνει την τελευταία διετία. Η αυξημένη προσπάθεια που καταβάλλεις στη δουλειά και στον γάμο σου, ανταμείβεται με κύρος και μεγαλύτερες ευθύνες στην πρώτη περίπτωση και σε φέρνει πιο κοντά σε κάτι ουσιαστικό και αληθινό στην δεύτερη, έστω κι αν είναι μόνο μία καθαρότερη εικόνα των στόχων σου. Κοιτάζεις με πιο ώριμη και ρεαλιστική ματιά το μέλλον σου, όσον αφορά το τι θέλεις να καταφέρεις και με ποιους δίπλα σου και προσαρμόζεις τους πόρους σου ώστε να ανοίξεις τον δρόμο. Έτσι, οι σοβαρές ανακατατάξεις σε επίπεδο χρηματικής και συναισθηματικής ασφάλειας δεν λείπουν, ούτε η ταραχή που συνεπάγονται είναι αμελητέα. Είναι όμως αυτό που χρειάζεται για να σπάσουν τα στεγανά και να απελευθερωθείς από κολλήματα, βεβαιότητες και βολέματα που περιορίζουν το ερωτικό και οικονομικό σου μέλλον.

Το 2019 οι φρέσκες προσλαμβάνουσες αφθονούν στη ζωή σου και θα αποτελέσουν το δυναμό για να καταφέρεις να υπερβείς τις επαγγελματικές και προσωπικές προκλήσεις. Η χρονιά σού φέρνει ατελείωτες ευκαιρίες να γίνεις καλύτερος μαθαίνοντας καινούρια πράγματα, ταξιδεύοντας, γνωρίζοντας μέντορες, διευρύνοντας το πεδίο της δράσης σου ακαδημαϊκά, επαγγελματικά και προσωπικά. Όσο αποφεύγεις να μπαίνεις σε θέση άμυνας λόγω των δυσκολιών του περιβάλλοντος, τόσο θα ανταμείβεσαι με τα εργαλεία για να τις υπερβείς. Φέτος μαθαίνεις ότι η ζωή είναι μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία κι εσύ προφητεύεις το ποιόν της ύπαρξής σου.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Ο χρόνος ξεκινάει με αναστάτωση στο σπίτι εξαιτίας οικογενειακών ζητημάτων και με εξελίξεις που υποκινούν συναισθηματική αναστάτωση και φόβο. Τείνεις να επιβαρύνεις ό,τι σου δίνει χαρά είτε λέγεται δημιουργικότητα, είτε παιδιά, είτε έρωτας και διασκέδαση, στην προσπάθειά σου να διαφυλάξεις τις σταθερές σου και λόγω υποθέσεων που αφορούν τους δικούς σου. Την άνοιξη είναι δύσκολο να αισθανθείς ικανοποιημένος με τη συναισθηματική και ερωτική σου ζωή κι έτσι επανεξετάζεις τις υπάρχουσες ερωτικές σχέσεις και όποιον άνθρωπο θεωρείς απαραίτητο στη ζωή σου, ειδικά σε επίπεδο φιλίας. Κατά τον Ιούνιο και Ιούλιο η κόντρα ανάμεσα στις οικογενειακές πεποιθήσεις και περιβάλλον και στην προσωπική σου ζωή, ξαναφουντώνει. Καλό θα ήταν να μην καθορίσει τις κινήσεις σου σε θέματα φιλίας και τις επιλογές σου σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά σου σχέδια για τον εαυτό και την ερωτική σου ζωή. Από τον Σεπτέμβριο και μετά καταλαβαίνεις ευκολότερα πώς μπορείς να εξισορροπήσεις με επιτυχία αυτούς τους δύο πόλους. Έτσι αναθεωρείς τους στόχους για τον γάμο σου, εγκαταλείποντας κάποια κλισέ, και βλέπεις την αξία της γνώμης του κοινωνικού σου περίγυρου και των συμβάσεων να παίρνει την κατιούσα, στο κεφάλι σου. Στο τέλος της χρονιάς, προετοιμάζεσαι για δραστικές αλλαγές προς το επισημότερο και ωριμότερο στις σχέσεις σου, έστω κι αν τα πράγματα χάνουν κάτι από την ελαφρότητά τους.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Το 2019 σου δίνει πολλές σημαντικές ευκαιρίες για επαγγελματική και ακαδημαϊκή πρόοδο. Αυτό μεταφράζεται σε διεύρυνση του πελατολογίου σου, νέες συνεργασίες, άνοιγμα στο εξωτερικό, καλύτερη τεχνογνωσία, μεγαλύτερη γκάμα στο αντικείμενό σου. Αν σπουδάζεις επεξεργάζεσαι με μεγαλύτερη ευκολία αφηρημένα θέματα και η δουλειά σου έχει τον αντίκτυπο που θα επιθυμούσες. Ενώ η γκάμα σου μεγαλώνει, τα πράγματα με τα οποία ασχολείσαι πρακτικά μειώνονται, ειδικά από το καλοκαίρι και μετά, καθώς καλείσαι να δώσεις προτεραιότητα μόνο σε ό,τι έχει τις σωστές οικονομικές προδιαγραφές. Στην προσπάθειά σου να διαχειριστείς πρακτικότερα τα χρήματά σου, ξοδεύεις για να κλείσεις χρόνιες εκκρεμότητες που μπλοκάριζαν την εξέλιξή σου. Στο τέλος της χρονιάς ετοιμάζεσαι για ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές στην καριέρα σου, ένα τέλος εποχής.

Υγεία - ευεξία

Μπορεί το 2019 να μη σου φανεί ακριβώς σαν μία ευχάριστη βολτίτσα στο πάρκο, το σίγουρο όμως είναι ότι θα έχεις πολύ πολύ καλύτερη διάθεση, θα είσαι σχεδόν επίμονα αισιόδοξος και θα ανανεώνεσαι σε τακτά διαστήματα με καινούργιες ασχολίες, ιδέες και πρόσωπα. Να αντισταθείς στον πειρασμό να διαχειριστείς την επαγγελματική και προσωπική πίεση με παραπάνω αλκοόλ ή φαγητό, ειδικά από τον Ιούνιο και μετά που θα θέλεις να γκρεμίσεις ό,τι καλή συνήθεια έχεις φτιάξει ως τότε. Οι τακτικές αποτοξινώσεις και οι πρακτικές χαλάρωσης (διαλογισμός, γιόγκα, τάι τσι, μασάζ, περπάτημα στη φύση κοκ) στο καθημερινό σου πρόγραμμα θα τονώσουν το (επιβαρυμένο) ανοσοποιητικό σου και θα βοηθήσουν τον ύπνο σου.

ΤΑΥΡΟΣ:

Το 2019 παρασύρει και την τελευταία σου ελπίδα ότι θα μπορούσες να προχωρήσεις παρακάτω επαγγελματικά και προσωπικά χωρίς να ενσωματώσεις τις αλλαγές που βίωσες ως άτομο την περασμένη χρονιά. Αν μπήκες στον πειρασμό να κατηγοριοποιήσεις το καινούργιο ως «φάση» ή «διάλειμμα» στην κανονικότητα της προσωπικής σου ζωής, της καριέρας και του τρόπου που βλέπεις το μέλλον σου, αποδεικνύεται ότι η αλλαγή ήρθε για να μείνει. Τα θετικά της τα βιώνεις στη σχέση με τους συγγενείς, στις παρέες και στη νοοτροπία σου, όπου η αποτίναξη της υπερβολικής ευθύνης σε ξεκουράζει και σου δείχνει τι πραγματικά έχει αξία για σένα σε αντιδιαστολή με το τι θα έπρεπε να έχει αξία για σένα. Οι συναλλαγές με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου, συγγενείς, φίλους κι αδέρφια κυρίως τίθενται σε ρεαλιστικότερες βάσεις, αφού αναγνωρίζεις με μεγαλύτερη ευκολία πού συγκλίνετε και πού αποκλίνετε. Οι δραστικές μεταβολές δεν είναι του στιλ σου, ωστόσο η αναντίρρητη βελτίωση που παρατηρείς στον εαυτό σου, τις σχέσεις και την ποιότητα των ιδεών και αντιλήψεών σου, σε κρατάει στο παιχνίδι.

Τη χρονιά αυτή εμπλουτίζεσαι νοητικά, συναισθηματικά και υλικά, τόσο ώστε ακόμη και το θετικό να σε ταράζει και να σου δημιουργεί αμφιβολίες για την πραγματικότητά του. Ερωτικά ανανεώνεσαι και βρίσκεις καινούργιο νόημα όσο δεν γίνεσαι άπληστος και δεν θεωρείς την αυξημένη προσφορά αυτονόητη. Τα μοιρασμένα οικονομικά, είτε με τον σύντροφό σου, είτε σε κάποιο επαγγελματικό εγχείρημα παίρνουν την ανιούσα και οι επενδύσεις σου αποδίδουν και με το παραπάνω όσο δεν γίνεσαι απερίσκεπτος, αγνώμων κι ανεύθυνος. Για να φροντίσεις υποθέσεις, ανθρώπους και τον εαυτό σου με την ποιότητα, φροντίδα και χρόνο που χρειάζεσαι, εγκαινιάζεις νέες συνήθειες, καινούριο πρόγραμμα και νέο ρυθμό. Το 2019 η πρόοδος συνεχίζεται κι εσύ αντλείς εσωτερικό κι εξωτερικό πλούτο.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Η χρονιά ξεκινάει με σημαντικές κουβέντες, προτάσεις και γνωριμίες που επηρεάζουν ριζικά την ερωτική σου ζωή. Οι εξελίξεις που αφορούν τη σχέση σου επισκιάζουν προσωρινά ό,τι υπόθεση αφορά το σπίτι και τους δικούς σου. Σύντομα επανέρχεσαι ωστόσο στα δύο τελευταία θέματα και με νέα σχετικά ζητούμενα για την κοινωνική σου ζωή και στάτους και καινούργια ματιά στο θέμα του γάμου σου. Οι αλλαγές επηρεάζουν τις σχέσεις με το ευρύτερο συγγενικό σου περιβάλλον και τις παρέες σου, όπου πιο συνειδητοποιημένα πλέον ξεδιαλέγεις ποιος και τι σου κάνει. Από τον Μάρτιο οι αμφιβολίες για παλιότερές σου σχέσεις κι απωθημένα μειώνονται αισθητά. Οι αλλαγές στον εαυτό σου και στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα ερωτικά σου δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αναβολές, όταν κάτι χρειάζεται να τελειώσει. Αυτό που θέλει την προσοχή σου ολόκληρη τη χρονιά, ιδίως όμως από τον Μάιο, είναι το ζήτημα της ζήλειας, της κτητικότητας και της ανασφάλειας που σχετίζεται με τη συντροφικότητα. Οι σχετικές τάσεις είναι στα πάνω τους, όπως βέβαια είναι και η σεξουαλική σου ζωή. Φρόντισε να μην κολλήσεις φανατικά σε ιδέες και πεποιθήσεις σου που δεν ταιριάζουν στην περίσταση, να μην το παίζεις πιο άνετος από ό,τι πραγματικά είσαι και να μην το βάζεις στα πόδια/κάνεις τον κινέζο/θεωρητικοποιείς το συναίσθημά σου, όταν τα πράγματα σκουραίνουν. Η διαδικασία αυτή σε πηγαίνει παρακάτω και στο τέλος της χρονιάς καταλαβαίνεις πού και γιατί.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Καλύτερη ροή υπάρχει στον τραπεζικό σου λογαριασμό και στην τσέπη σου το 2019, με τη μορφή καλών (δλδ. δίκαιων) διακανονισμών με τράπεζες και δημόσιο, την εξίσου δίκαιη διευθέτηση κληρονομικών ή ζητημάτων διατροφής και την καλή απόδοση των επιχειρηματικών σου εγχειρημάτων και επενδύσεων, ειδικά όταν πρόκειται για συνεργασίες. Παράλληλα βελτιώνονται τα εισοδήματα του συντρόφου σου, καθώς αυξάνουν οι γνώσεις του, βρίσκει καινούριες συνεργασίες, μεγαλύτερα μπόνους κι έλκει τις σωστές ευκαιρίες. Την άνοιξη βρίσκεσαι προ εκπλήξεων εξαιτίας των εξελίξεων στην καριέρα σου, αν και είχαν δώσει το στίγμα τους σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα. Τον Ιούνιο φαίνεται ότι προτάσεις, συνεργασίες και διαπραγματεύσεις πηγαίνουν πίσω, κυρίως λόγω της επιμονής σου στη ζώνη ασφαλείας σου. Κατανοείς σχεδόν άμεσα ότι έχεις ισχυρές βάσεις και ότι για να προχωρήσεις πρέπει να μετακινηθείς. Από το τέλος του καλοκαιριού αρχίζεις να αμφισβητείς τις πρακτικές αλλαγές σου (εάν έκανες), όμως ο επόμενος χρόνος σε δικαιώνει.

Υγεία - ευεξία

Το νευρικό σου σύστημα φαίνεται να είναι πολύ πιο ευάλωτο από ό,τι στο παρελθόν και γι’ αυτό καλό θα ήταν να μεριμνήσεις για τη φροντίδα του. Στην αρχή του χρόνου δεν αποφεύγεις πονοκεφάλους, δυσκολίες στον ύπνο και γενικώς σωματική δυσφορία, κυρίως λόγω επαγγελματικού και προσωπικού στρες. Φρόντισε να περιορίσεις τις μετακινήσεις/εξόδους/ταξίδια στα απολύτως απαραίτητα και να μην αφήνεις περιττές κουβέντες και ανούσιες σκέψεις να σε εξαντλούν. Από τον Μάρτιο και μετά η επιρρέπειά σου σε τραυματισμούς αυξάνεται εκθετικά, συνεπώς οφείλεις να είσαι ακόμη πιο προσεκτικός και συνετός στην οδήγηση και στον τρόπο που κινείσαι γενικότερα. Τέλος, μην αγνοήσεις τους φόβους σου κι ό,τι άλλο θέμα ψυχολογίας προκύψει φέτος για να διαφυλάξεις την υγεία του πεπτικού και του αναπαραγωγικού σου συστήματος.

ΔΙΔΥΜΟΙ:

Την πολυαναμενόμενη ανακούφιση στον τομέα των σχέσεών σου, προσωπικών κι επαγγελματικών, υπόσχεται το 2019, καθώς στη σκηνή της ζωής σου εμφανίζονται σημαντικοί και ποιοτικοί παράγοντες με τη μορφή συντρόφου, συνεργατών και ιδεών και το καινούριο, γενικώς, σαρώνει. Οι άνθρωποι με τους οποίους σχετίζεσαι και συνεργάζεσαι στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τα κοινά σας εγχειρήματα από το απλούστερο ως το πλέον σύνθετο και σημαντικό και η καλή θέληση αφθονεί. Η προοδευτική εκρίζωση του φόβου και η αποδοχή της επιθυμίας σου για ουσιαστική δέσμευση σε ανοίγουν σε σοβαρότερες προοπτικές, προσωπικά και οικονομικά. Η σεξουαλική σου ζωή γίνεται ποιοτικότερη, το συναίσθημά σου βαθύτερο, η ικανότητά σου για αφοσίωση μεγαλύτερη. Παύεις να ανησυχείς τόσο για τις οικονομικές σου συμπράξεις και υποχρεώσεις σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο, καθώς σου είναι ευκολότερο να διακρίνεις τη σωστή διαχείριση. Φέτος καλείσαι να αφήνεις τη ζώνη ασφαλείας σου και να απελευθερωθείς από συναισθηματικούς και οικονομικούς μηχανισμούς άμυνας που τείνουν να γίνουν τροχοπέδη. Δεν θα είναι εύκολο, όμως θα γίνεται ευκολότερο όσο μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους που έχεις απέναντί σου.

Το 2019 συνεχίζεις να ανακαλύπτεις προηγουμένως αθέατες πτυχές και δυνατότητες του εαυτού σου. Η ποιοτική βελτίωση των σχέσεών σου και οι καινούριες προοπτικές που συνεπάγεται σε σπρώχνουν εμπρός. Έρχεσαι όμως αντιμέτωπος με πρακτικές υποθέσεις που σε δεσμεύουν, σε στρεσάρουν και η επίλυσή τους γίνεται κατεπείγουσα. Βιώνεις ένα τέλος εποχής που στο απώτερο μέλλον θα σε κάνει πιο υγιή, σοφό, δυνατό και πλούσιο, όμως το διάστημα που συμβαίνει συνοδεύεται από στρες, φόβο και πένθος. Η γκάμα της χρονιάς είναι τεράστια και για καλή σου τύχη, το ίδιο και η δική σου.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Η αναβάθμιση του τομέα των προσωπικών σου σχέσεων ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζεται. Στην αρχή του χρόνου μπαίνεις στον πειρασμό να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση στην καλοπέραση και την άνεσή σου στα ερωτικά σου. Τελικά το τίμημα πληρώνει η επικοινωνία και η ποιότητα της καθημερινότητάς σου. Αν δε, είσαι ελεύθερος, σύντομα καταλαβαίνεις ότι φέτος δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταφύγεις σε ξαναζεσταμένο φαγητό. Η χρονιά σού δίνει αληθινές ευκαιρίες για μία ποιοτική σχέση ή την ανανέωση/αναβάθμιση της υπάρχουσας. Τις υπερβολές στη διασκέδαση, τη συλλογή εμπειριών και το κυνήγι του καινούριου, αντικαθιστά, στην αρχή της άνοιξης, η πρακτική επιταγή να τακτοποιήσεις το παρελθόν. Δουλεύεις για να διευθετήσεις θέματα συγγενικής φύσεως, καθώς και για να ξεπεράσεις τρόπους σκέψης και διασκέδασης και παρέες που δεν σε εκφράζουν. Αποδεικνύεται δυσκολάκι, καθώς δημιουργείται παρασκήνιο από φίλους και συγγγενείς. Το καλοκαίρι τελειώνει με τη δύσκολη συνειδητοποίηση ότι οι υπάρχουσες ισορροπίες με φίλους, παρέες, ερωτικούς συντρόφους και συγγενείς, αλλάζουν δραστικά. Βλέπεις διαφορετικά το μέλλον, αφού πρώτα προσπαθήσεις να το αποφύγεις. Ο δρόμος ανοίγει για σοβαρή δέσμευση και γάμο, αν το θελήσεις. Τον Δεκέμβριο βλέπεις στην πράξη τα οφέλη της συντροφικότητας, καθώς η σεξουαλική σου ζωή βελτιώνεται ποιοτικά, εκτός αν αφήσεις τον φόβο της δέσμευσης, της ζήλειας, της συναισθηματικής και πρακτικής εγγύτητας να σε σπρώξει σε μοναχικά μονοπάτια.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Μπερδεύεις κάπως τις οικονομικές σου προτεραιότητες στην αρχή της χρονιάς, καθώς ξοδεύεις για ψώνια και καλοπέραση αμελώντας έξοδα ρουτίνας και λογαριασμούς. Παράλληλα τείνεις να μένεις σε γνωστές πηγές εσόδων, αν και θεωρητικά τουλάχιστον καταβάλλεις προσπάθεια για προτάσεις και διαπραγματεύσεις με μακροπρόθεσμες προοπτικές. Το οικονομικό και πρακτικό συμμάζεμα ξεκινάει από τον Φεβρουάριο και προχωράει με δυσκολίες ολόκληρη την άνοιξη. Το καλοκαίρι οι οικονομικές σου ανησυχίες κορυφώνονται, έως ότου δεις προτάσεις και διαπραγματεύσεις να αποδεικνύονται κερδοφόρες στην πράξη. Φέτος αξίζει να είσαι περισσότερο ανοικτός σε συνεργασίες και βοήθεια από τον κοινωνικό σου κύκλο γιατί αυτά κάνουν τη διαφορά τελικά στο εισόδημά σου, πράγμα που αρχίζει να φαίνεται καθαρά από τον Δεκέμβριο.

Υγεία - ευεξία

Οφείλεις να πασχίσεις για συναδερφικότητα, συντροφικότητα και γενικώς για να κάνεις πράγματα μαζί με άλλους φέτος, καθώς αυτό θα σε κρατήσει χαρούμενο, αισιόδοξο και συνεχώς εξελισσόμενο. Η χρονιά παίζει πολύ με το γνωστό σου θέμα του άγχους και της νευρικότητας που σωματοποιούνται, ειδικά από τον Απρίλιο και μετά. Αναβλητικότητα και θεωρία χωρίς πράξη είναι οι μεγάλοι εχθροί της υγείας σου φέτος. Απόφυγέ τους. Χρειάζεσαι τακτικό μασάζ στον αυχένα και τους ώμους, ίσως και να δοκιμάσεις κάποια ρεφλεξολογικά σημεία πίεσης (με την καθοδήγηση ενός ειδικού) για να χαλαρώνεις και να κοιμάσαι καλύτερα. Η διατροφή σου χρειάζεται απλοποίηση και οφείλεις να κρατήσεις μόνο ότι είναι φιλικό προς το στομάχι σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:

Πολλά αλλάζουν στο καθεστώς των συνεργασιών και των ερωτικών σου το 2019, με περιστάσεις που θα σου επιτρέψουν να δεις τα πράγματα σφαιρικότερα με εντυπωσιακή καθαρότητα. Επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις στις οποίες αναλαμβάνεις περισσότερες ευθύνες από ό,τι σου αναλογούν, δοκιμάζονται λόγω της κούρασής σου και της αδυναμίας τους να σε ικανοποιήσουν, αν ο απέναντι, σύντροφος, υποψήφιος σύντροφος ή συνεργάτης, δεν καταβάλλει παρόμοια με σένα προσπάθεια. Το 2019 είναι μία ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά χρονιά, καθώς συνειδητοποιείς τους περιορισμούς σου, τις ανάγκες σου και την αναπροσαρμογή που χρειάζεται στις φιλίες, τα σχέδιά σου για το μέλλον και το σκεπτικό σου ώστε να αποκαταστήσεις την ισορροπία. Παράλληλα βλέπεις καθαρότερα τις δυναμικές στον συγγενικό σου κύκλο και κυρίως τις ασχήμιες που έχεις καταπιεί. Αξιώνεις περισσότερο παρά ποτέ να απολαύσεις τον έρωτα, τη δημιουργικότητα, τη σχέση με τα παιδιά σου και τον σύντροφό σου, χωρίς διαρκείς θυσίες και τρικ. Το 2019 είναι μία χρονιά που καλείσαι να επικεντρωθείς στον εαυτό σου, να τον πιστέψεις, να τον φροντίσεις ψυχή και σώμα και να ξεπεράσεις τον φόβο της αλλαγής στις σχέσεις σου. Κάποιες από αυτές θα τελειώσουν, κάποιες θα μεταμορφωθούν σε κάτι αντάξιο του ανθρώπου που είσαι, μόλις αποδεχτείς ότι τελικά είσαι αρκετά καλός.

Φέτος η ρουτίνα και η δουλειά σου σε κρατάνε απασχολημένο ως τα μπούνια αλλά οι ασχολίες σου έχουν έναν αέρα καινούριου κι ανανέωσης, με νέες ευκαιρίες και πράγματα να σπεύδουν να γεμίσουν το κενό που αφήνει οτιδήποτε παλιό φεύγει από τη ζωή σου. Γίνεσαι πιο δημιουργικός, ευφάνταστος και κερδοφόρος στη δουλειά, ενώ απολαμβάνεις περισσότερο το καθημερινό σου πρόγραμμα, το οποίο σφύζει από δραστηριότητα. Το 2019 βρίσκεις έναν καλύτερο, πιο υγιεινό και χαρούμενο τρόπο να ζεις.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Δυσκολούτσικη προβλέπεται η χρονιά, καθώς θέλεις πια τα προνόμια μιας σχέσης, όχι μόνο τις υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να είσαι ο μόνος που κάνει κάτι για να λειτουργήσει το σχήμα κι αν είσαι ελεύθερος κινείσαι προς ωριμότερες επιλογές, έτοιμος να προχωρήσεις σε δεσμεύσεις (ή χωρισμούς) ζωής αφού είναι πολύ ξεκάθαρο το τι αξίζει για σένα. Οτιδήποτε άλλο δύσκολα επιβιώνει. Ο Ιανουάριος σού δίνει την εντύπωση ενός έργου σε επανάληψη, καθώς επιστρέφεις για λίγο σε συμπεριφορές πολύ οικείες αλλά και βασανιστικές, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσεις τα ερωτικά σου και τη σχέση σου με τα παιδιά. Τελικώς αντιλαμβάνεσαι ότι δεν αρκούν οι επιφανειακές λύσεις, ότι χρειάζεται ψυχραιμία και διαφορετικό σκεπτικό, κι ότι δυστυχώς, εν προκειμένω, δεν θα σε ξελασπώσει το συναίσθημα. Την άνοιξη βάζεις μία τάξη στις φιλίες σου και αφήνεις πίσω σου ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να έχεις συμβαδίσει χρόνια. Το καλοκαίρι σε πηγαίνει πίσω καθώς οι αμφιβολίες και οι συνήθειές σου συγκρούονται με τις αποφάσεις που έχεις πάρει και τρόπον τινά θέλεις να είναι τα πράγματα πιο εύκολα και να τεμπελιάσεις. Ενώ νομίζεις ότι βοηθάς τον εαυτό σου, τελικώς τον εξαντλείς και απομακρύνεσαι από τους στόχους σου, πράγμα που γίνεται ξεκάθαρο το φθινόπωρο. Ο Δεκέμβριος σε προετοιμάζει για μεγάλες αποφάσεις, καθώς εγκαινιάζει μία χρονιά που θα δείξει το αποτέλεσμα των καθημερινών σου επιλογών στη σχέση σου. Αυτό ποικίλει, από τον γάμο μέχρι έναν εκκωφαντικό χωρισμό.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Τα επαγγελματικά σου θα προχωρήσουν προς τέλεια υγεία φέτος, καθώς η χρονιά φέρνει πολλή, ευχάριστη και κερδοφόρα δουλειά. Ο Ιανουάριος σού δείχνει ξεκάθαρα ποια είναι τα «ναι» και τα «όχι» στις συνεργασίες σου. Σε βοηθά με επενδύσεις, διακανονισμούς και κληρονομικά, αν και όχι χωρίς κόστος χρηματικό ή συναισθηματικό. Η λογική είναι ότι πρέπει να δώσεις για να πάρεις. Την άνοιξη βρίσκεις την οικονομική στήριξη που χρειάζεσαι για να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου ή ξεπερνάς τις αναστολές που σε εμποδίζουν να αδράξεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, αυτό αφορά και πρότζεκτ που ξεκίνησαν στα μέσα περίπου της προηγούμενης χρονιάς. Το καλοκαίρι θυμίζει κάπως πύργο της Βαβέλ, καθώς συνεργασίες και συμφωνίες βραδυπορούν και η επαγγελματική ανανέωση που είχες πετύχει μοιάζει να εξατμίστηκε. Βοηθάς την καριέρα σου ξεχωρίζοντας την καλοσύνη από τη θυματοποίηση, αν κι αρχικά αυτό σου φαίνεται σκληρό. Το  φθινόπωρο σε επαναφέρει σε ρεαλιστικά και πρακτικά μονοπάτια για να σε οδηγήσει τον Δεκέμβριο σε χαλαρότερη ρουτίνα, αλλά και σε συνεργασίες και συμφωνίες πολύ κοντά στους στόχους σου.

Υγεία - ευεξία

Κάτι σε ολική επαναφορά ή επανεκκίνηση σου κάνει το 2019, καθώς η υγεία και η ευεξία σου γίνονται προτεραιότητα και το ανοσοποιητικό σου παίρνει τα πάνω του. Δοκιμάζεις καινούργιες μορφές άσκησης, ανανεώνεις τη διατροφή και την εμφάνισή σου και κάνεις τα πάντα για να είσαι πιο χαρούμενος, ανάλαφρος και υγιής. Απόφυγε την υπερβολή και φρόντισε να επιλέξεις ασχολίες και συνήθειες (διατροφής, ύπνου) τις οποίες μπορείς να συντηρήσεις μακροπρόθεσμα, δεν χρειάζεται να γίνεις θύμα του ενθουσιασμού σου και να υπερτιμήσεις τις δυνατότητές σου. Φρόντισε να μην υπερβάλλεις στην κατανάλωση αλκοόλ και φαγητού και να μην αμελήσεις τις εξετάσεις αίματός σου, ειδικά από τη μέση της άνοιξης ως το τέλος του καλοκαιριού.

ΛΕΩΝ:

Μεγάλους έρωτες, πηγαία δημιουργικότητα, καλύτερη σχέση με τα παιδιά σου ή ένα παιδί, αν η δημιουργία οικογένειας είναι στα σχέδιά σου και άφθονες ευκαιρίες για να εκφράσεις την παιδικότητά σου, να διασκεδάσεις και να λάμψεις φέρνει το 2019. Αυτό που χρειάζεται να επιδείξεις εσύ είναι αρκετή αυτοσυγκράτηση, καθώς σίγουρα δεν χρειάζεται και δεν αντέχεις να κάνεις όλα όσα θα μπορούσες χωρίς να επιβαρύνεις αναίτια την υγεία και την καθημερινή σου ρουτίνα. Μαθαίνεις να επιλέγεις καλύτερα τι είναι αναγκαίο και σημαντικό στη δουλειά και γενικά στο πρόγραμμά σου και να οριοθετείσαι και να ανταπεξέρχεσαι πιο έξυπνα στις απαιτήσεις της οικογένειας και του σπιτιού σου. Πολλά ξεκαθαρίζουν μέσα σου σε σχέση με την ερωτική σου ζωή και τους συναισθηματικούς σου φόβους και οι σχετικές «φούσκες» μειώνονται σημαντικά. Εξαιτίας της σχέσης σου και των συνεργασιών σου, αναπροσανατολίζονται οι στόχοι σου σε σχέση με τον γάμο, την κοινωνική σου υπόσταση και την καριέρα σου, όχι πάντα όσο ομαλά κι αναίμακτα θα ήθελες. Στο τέλος της ημέρας, πάντως, βρίσκεσαι να βαδίζεις ένα ρεαλιστικότερο κι αυθεντικότερο μονοπάτι με σοβαρό έρεισμα στην πραγματικότητα.

Φέτος βλέπεις καθαρότερα ό,τι αφορά τις οικονομικές σου συνεργασίες και υποχρεώσεις, καθώς και την ερωτική και συναισθηματική σου ζωή. Πολλές «φούσκες» σκάνε και μαζί με την αλήθεια και την ακρίβεια έρχεται το πείσμα σου να φορτώνεσαι δουλειές κι ευθύνες, να αναμασάς αρνητικά συναισθήματα κι απογοητευμένες προσδοκίες.  Το 2019 σου χαρίζει άφθονα όμορφα δώρα και κρατά τη διάθεσή σου ακμαία κι εσένα χαρούμενο, όσο επιλέγεις να είσαι ο λαμπερός άνθρωπος που μπορείς και να μην ασχολείσαι με ό,τι και όσους δεν στέκονται στο ύψος σου.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Σε δύο ταχύτητες λειτουργείς φέτος στο θέμα των σχέσεων. Τα καλά νέα είναι ότι το φλερτ και η ερωτική διάθεση αφθονεί, όπως και οι μνηστήρες και μνηστές. Αν είσαι ελεύθερος το έτος εγγυάται ότι θα ερωτευτείς και με το παραπάνω. Ο Ιανουάριος σε ταρακουνάει επί του θέματος, καθώς καλείσαι να βάλεις τον εαυτό σου σε δεύτερο ρόλο και να ασχοληθείς με τις ανάγκες του γάμου ή των συνεργασιών σου, πράγμα που σε βαραίνει συναισθηματικά στο σπίτι ή το γραφείο. Την άνοιξη το «καλά να περνάμε» της χρονιάς μπολιάζεται με προβληματισμούς τύπους «και πού πάει αυτό δηλαδή;» καθώς αισθάνεσαι την ανάγκη να θέσεις (ή να προσεγγίσεις) στόχους στο κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Το θέμα είναι να μη θυσιάσεις τη χαρά, δημιουργικότητα κι έρωτα για να υπηρετήσεις τους στόχους, γυρνώντας σε επιλογές που έχεις (ή σε έχουν) προηγουμένως απορρίψει. Αυτή η τάση υποβόσκει ως το τέλος του καλοκαιριού. Το φθινόπωρο χαλαρώνεις με τα πρέπει σε επίπεδο γάμου και σοβαρών προθέσεων είτε γιατί δεν σου βγαίνει το πρόγραμμα, είτε γιατί δεν σε παίζει ο σύντροφος, είτε γιατί αυτά που θέλεις να καταφέρεις αποδεικνύονται πιο δύσκολα από όσο νόμιζες. Κάπου εδώ ξεκαθαρίζουν και όποια πισωγυρίσματα έκανες, ενώ φαίνεται και το πραγματικό ποιόν του έρωτα της χρονιάς. Βέβαια η πραγματική δοκιμή βιωσιμότητας ξεκινά τον Δεκέμβριο που περνάς από τις καρδούλες και τα συννεφάκια στο τεστ της καθημερινότητας της σχέσης.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Δεν λείπει η δουλειά φέτος και συνοδεύεται από άφθονη κούραση, τρέξιμο και έλλειψη χρόνου για σπατάλη αλλά και πολλή πολλή δημιουργικότητα. Τον Ιανουάριο έρχεσαι αντιμέτωπος με παρασκήνιο, εκκρεμότητες και (λάθος) παραχωρήσεις που έχεις κάνει στο γραφείο. Αναγκάζεσαι να αποστασιοποιηθείς πράγμα που βαραίνει και σκληραίνει την επαγγελματική σου ρουτίνα. Το καλοκαίρι αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις στις οικονομικές σου συνεργασίες, ακόμη και τη διάλυση συμφωνιών ή των προοπτικών για συνεργασία/συμφωνία επειδή φαίνεσαι ανέτοιμος. Μπαίνεις σε διαδικασία, λοιπόν, να συμμαζέψεις τις υποχρεώσεις σου για να ανοίξεις δρόμο για το καινούριο. Από Σεπτέμβριο τα πράγματα κυλάνε πιο ομαλά, καθώς θέτεις σωστότερες προτεραιότητες. Τον Δεκέμβριο αρχίζεις να βλέπεις πόσο μπορεί να σε βοηθήσει επαγγελματικά το μεγάλο μάθημα του ρεαλισμού και της πρακτικότητας.

Υγεία - ευεξία

Η υγεία και τα επίπεδα ενέργειάς σου είναι η μεγάλη αδυναμία του έτους. Διάθεση μπορεί να έχεις, το σώμα όμως δυσκολεύεται να ακολουθήσει. Από αλλεργίες, ιώσεις, πιασίματα, έως ορμονικά, εξάντληση και θέματα των αναπαραγωγικών σου οργάνων, είναι όλα στο μενού. Οφείλεις να μάθεις να λες όχι και να ωριμάσεις στον τρόπο που κοιμάσαι, τρέφεσαι και ασκείσαι. Έχεις ενέργεια μόνο για τα σημαντικά της ζωής σου και οποιαδήποτε υπερβολή, θα την πληρώνεις με την υγεία σου. Παρομοίως καλείσαι να θέσεις όρια στις αγγαρείες και υποχρεώσεις ρουτίνας, δεχόμενος μόνο ότι είναι απόλυτα απαραίτητο ή απόλυτα ευχάριστο. Μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για την δημοτικότητά σου, ωστόσο θα βελτιώσει την ποιότητα της ρουτίνας σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ:

Το 2019 ανοίγονται μπροστά σου πεδία που ούτε φανταζόσουν για την επαγγελματική κι ακαδημαϊκή σου εξέλιξη. Είναι αποτέλεσμα βέβαια της δουλειάς, οργάνωσης και προσπάθειας που έχεις καταβάλει. Οι κινήσεις σου έχουν σαν αποτέλεσμα την υλοποίηση πραγμάτων που έλπιζες και φανταζόσουν, αλλά και το ότι αφήνεις πίσω σου μια για πάντα τη νοοτροπία και το σκεπτικό που σε έχει περιορίσει. Παράλληλα γίνεσαι αντικειμενικότερος στις προσωπικές σου σχέσεις και δη στον έρωτα, καθώς απομυθοποιείς τον σύντροφο, νυν, πρώην ή υποψήφιο. Έτσι χαλαρώνεις και γίνεσαι πιο ανοιχτός στο φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι, σέβεσαι τις απαιτήσεις και τα στάνταρ σου και δεν πέφτεις με τα μούτρα σε προβληματικές καταστάσεις, γιατί ελπίζεις ότι θα τις φτιάξεις. Αυτό το μαλάκωμα ευεργετεί ιδιαίτερα επιπλέον τις σχέσεις με τα παιδιά και την οικογένειά σου, όπου μπαίνουν σωστότερα όρια χωρίς όμως να χρειαστεί να γίνεις αναίτια σκληρός ή να αναλάβεις εξ ολοκλήρου την ευθύνη της κατάστασης. Η δημιουργικότητά σου τονώνεται και μπαίνει σε εφαρμογή, καθώς δεν στρεσάρεσαι το ίδιο και μπορείς να εκτιμήσεις πιο καθαρά τους συνεργάτες σου και να τους αποδεχτείς, ακόμη και όταν σε απογοητεύουν.

Το 2019 λειτουργείς από μία πολύ πιο στέρεα βάση από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, καθώς μέσα σου είσαι πιο χαρούμενος, δυνατός κι έτοιμος να τολμήσεις και οι απόπειρές σου αποδίδουν. Το κλίμα γίνεται πιο ανάλαφρο στο σπίτι και την οικογένειά σου, γιατί ανεξαρτητοποιείσαι στον τρόπο που σκέφτεσαι και δρας και μπορείς να συμβιώσεις ακόμη και με ό,τι δεν είναι του γούστου σου. Αν δε το επιθυμείς, δημιουργείς δική σου οικογένεια. Το 2019 σου δωρίζει μία αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν είναι όπως θα ήθελες.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Τον Ιανουάριο εστιάζεσαι σε διαδικαστικά θέματα στη σχέση με τον σύντροφο και τα παιδιά σου, πράγμα που «κλέβει» από τον ελεύθερο χρόνο και τις φιλίες σου. Γίνεσαι υπερπρακτικός, αυστηρός κι αποστασιοποιημένος. Αντί να κάνεις το αφεντικό χρειάζεσαι μία πιο ομαδική, ελεύθερη και τελικά καινούργια στάση για να πορευτείς με επιτυχία στον έρωτα και τη χαρά. Η άνοιξη φέρνει στο προσκήνιο τις αλλαγές που αποφάσισες για το συγγενικό σου περιβάλλον και τις παρέες σου. Αποδομείς σταδιακά σχεδόν ό,τι ήξερες, ξαναβρίσκοντας την αποφασιστικότητα της μέσης της προηγούμενης χρονιάς. Το 2019, ο έρωτας και τα παιδιά γίνονται παράγοντες συνταρακτικής αλλαγής στον τρόπο που διασκεδάζεις, εκφράζεσαι και δημιουργείς. Ας το πούμε και αλλαγή ζωής, ειδικά στο επίπεδο δημιουργίας οικογένειας. Βρίσκεις τον εαυτό σου μέσα στο σπίτι και το οικογενειακό σου πλαίσιο κι αυτό ανοίγει μία ολοσχερώς νέα φάση. Το καλοκαίρι οι αποφάσεις σου δοκιμάζονται, όπως και οι σχέσεις σου με σύντροφο, παιδιά και οικογένεια, καθώς αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα σε μελλοντικά σχέδια, φιλίες, παρέες και στα πραγματικά πρέπει μίας σχέσης. Βγαίνεις σοφότερος και θελκτικότερος από τη διαδικασία. Ετοιμάσου για απρόσμενα πράγματα. Το φθινόπωρο οι ισορροπίες αποκαθίστανται και ξαναμπαίνεις σε σειρά για να οδηγηθείς τον Δεκέμβριο πια σε ό,τι καλύτερο από άποψη οικογένειας, έρωτα, παιδιών, με γεγονότα και άτομα που είναι σύμφωνα με ό,τι καλύτερο, βαθύτερο και πιο αληθινό έχεις μέσα σου.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Ο χρόνος ξεκινάει με φασίνα, υποχρεώσεις κι ευθύνες που απορρέουν από επαγγελματικά ανοίγματα, νέες γνώσεις, σπουδές και δυνατότητες. Χάνεις για λίγο τη μεγάλη εικόνα και το γενικό πλάνο γιατί σε παρασέρνουν αγγαρείες, καθημερινότητα και οικονομικές ανάγκες. Την άνοιξη ξανασηκώνεις κεφάλι και βλέπεις ότι είσαι ήδη παρακάτω, όμως αυτό οδηγεί σε χαλάρωση το καλοκαίρι και την επιστροφή σε οικεία αμφιταλάντευση ανάμεσα σε ό,τι πληρώνει κι ό,τι θέλεις και σε κάνει χαρούμενο. Στο μείγμα μπαίνουν και ορισμένες λάθος αποφάσεις και απογοητευμένες προσδοκίες. Το φθινόπωρο τακτοποιείσαι και στο τέλος της χρονιάς ξεκαθαρίζουν συμφωνίες και συνεργασίες και αναδύεται μία πρακτική δημιουργικότητα που σου ταιριάζει απολύτως.

Υγεία - ευεξία

Το μεγάλο σου χαρτί φέτος είναι η αίσθηση ότι υποστηρίζεσαι καλώς από το οικείο σου περιβάλλον, οικογενειακό κι επαγγελματικό, πράγμα που σου δίνει εσωτερική χαρά, πίστη κι αυτοπεποίθηση, σε βαθμό σχεδόν άγνωστο για σένα. Ως την άνοιξη το αναπαραγωγικό και πεπτικό σου σύστημα χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα. Από την αρχή του καλοκαιριού και μετά μπαίνεις στον πειρασμό να αγνοήσεις τις γνωστές ευαισθησίες σου, σωματικές και ψυχολογικές, πράγμα που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για αλλεργίες, λοιμώξεις και αίσθηση απώλειας ενέργειας. Βάλε στη ζωή σου ολιστικές προσεγγίσεις στο θέμα της υγείας και βρες την υπομονή για μακροπρόθεσμες λύσεις και μη στηρίζεσαι αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της συμπτωματολογίας.

ΖΥΓΟΣ:

Πολλά πράγματα μπαίνουν στη θέση τους το 2019 στην ψυχολογία και την τσέπη σου. Ο έρωτας, η δημιουργικότητα, ο σύντροφος και τα παιδιά σου γίνονται η αφορμή για να συνειδητοποιήσεις φοβίες κι ανασφάλειες που δεν φανταζόσουν και για να οργανωθείς πρακτικά ώστε να τα ξεπεράσεις. Η διαδικασία δεν είναι πάντοτε ομαλή, καθώς βρίθει εκπλήξεων που αρχικά φαίνονται δυσάρεστες. Συχνά αντιλαμβάνεσαι ότι οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι και πράγματα που θεωρούσες ότι σε στήριζαν, σε περιόριζαν, σε άγχωναν και σε έκαναν να λειτουργείς διαδικαστικά πασχίζοντας για άπιαστα στάνταρ. Αν και οδυνηρή η συνειδητοποίηση, σε χαλαρώνει και σε αποδεσμεύει από οικογενειακά βάρη και αταίριαστες πεποιθήσεις. Σταδιακά, εγκαθιδρύεται ένας νέος ρυθμός που δίνει άλλον, καλύτερο τόνο στη σεξουαλική σου ζωή, σε θέματα συντροφικότητας και συναισθηματικού μοιράσματος και σε μαθαίνει να ξεκουράζεσαι και να λες όχι στο σπίτι, το γραφείο και στα δικά σου άπιαστα πρότυπα. Αντιλαμβάνεσαι επίσης τις καταχρήσεις και τις σπατάλες ενέργειας, χρόνου και χρήματος που έχεις κάνει στη δουλειά και την καθημερινότητά σου εν γένει, καθώς τα πράγματα φαίνονται πια για αυτό που είναι. Έτσι, ξεμπερδεύεις αρκετά το πρόγραμμά σου και φροντίζεις καλύτερα την υγεία σου.

Αν και πολλά από όσα σου συμβαίνουν είναι εσωτερικής φύσης, το 2019 έχεις πολύ καλούς συμμάχους, συνοδοιπόρους και μέντορες στο πλευρό σου, πολλές φορές στο πρόσωπο συγγενικών προσώπων και δη των αδερφών σου. Καινούριοι άνθρωποι επιπέδου μπαίνουν στη ζωή σου και η ποιότητα των εξόδων σου, των καθημερινών σου συναλλαγών και του τρόπου που σκέφτεσαι βελτιώνεται. Φέτος έλκεις τα κλειδιά για ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή σου και με αυτά διώχνεις ό,τι σε στοιχειώνει από το παρελθόν.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Ο Γενάρης δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστος, καθώς βλέπεις ότι το ρομαντικό σου μοντέλο της τέλειας οικογένειας/γάμου/σχέσης επιβαρύνει τα συναισθήματα και την ανασφάλειά σου. Προκύπτει είτε κάτι καινούριο, που όμως θέλει τον χρόνο του για να επιδράσει σε βάθος, ή μία ανετίλα, σεξ και ό,τι τύχει. Και τα δύο σε ταράζουν εσωτερικά, στο σπίτι και την οικογένειά σου. Η άνοιξη σε αναγκάζει να μπεις σε μεγαλύτερο βάθος σε θέματα συντροφικότητας, ανασφάλειας και σεξουαλικότητας και να αγγίξεις στην πράξη τις αλλαγές που θεωρητικά γνωρίζεις ότι χρειάζονται εκεί. Το καλοκαίρι υπογραμμίζει πόσο δυσκολεύσαι να αποχωρήσεις από τις οικογενειακές συμβάσεις, αφού αμφιβάλλεις ακόμη και για νέες γνωριμίες και νοοτροπίες που σε κάνουν χαρούμενο. Το κέρδος είναι ότι αναγνωρίζεις τις συναισθηματικές σου ανάγκες κι ό,τι υπάρχει ζωή μέσα σου και κάτω από το επιφανειακό και συμβατικό. Πληρώνεις τις συνειδητοποιήσεις αυτές με ταραγμένα οικογενειακά νερά, καθώς από το φθινόπωρο βλέπεις ότι οι αντοχές σου φθίνουν σταθερά και η ανάγκη σου για κάποιου είδους συναισθηματικής χαλάρωσης, σεξουαλικής και γενικής απόλαυσης είναι πια αναντίρρητη. Πιθανώς δε, να παρασύρει την οικογενειακή σου κατάσταση, όπως την ήξερες ως τώρα. Το τέλος του χρόνου σε βρίσκει προσγειωμένο στην πραγματικότητα, να ξεκινάς να χτίζεις κάτι καινούριο σε επίπεδο οικογένειας και σπιτιού, με τη βοήθεια μίας γνωριμίας, νέας ιδέας και νοοτροπίας.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα στην καριέρα σου, καθώς κινείσαι ανάμεσα σε ένα δίπολο μεταξύ δεδομένων επαγγελματικών στόχων και των απαιτήσεών τους και στην ανάγκη σου να προχωρήσεις σε δημιουργικά, καινούργια πράγματα που όμως απαιτούν θεμελιώδεις αλλαγές χώρου, συνεργατών, ρουτίνας που δεν καίγεσαι καθόλου να κάνεις. Την άνοιξη νιώθεις τις επιπτώσεις στα μοιρασμένα οικονομικά, καθώς οι ισορροπίες αλλάζουν στις συνεργασίες σου και στο οικογενειακό πορτοφόλι. Το καλοκαίρι στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις τον έλεγχο, χάνεις για λίγο τον στόχο σου ή νομίζεις ότι είσαι ήδη εκεί, αλλά με τι τίμημα. Από Σεπτέμβριο πια αρχίζεις την εκκαθάριση του περιττού και προετοιμάζεσαι για μεγάλη επαγγελματική αλλαγή που αναδύεται στο τέλος τέλος της χρονιάς.

Υγεία - ευεξία

Ό,τι κι αν κάνεις, το κάνεις με μεγάλη εσωτερική ένταση, πίεση και φορτίο φέτος πράγμα που σχεδόν εγγυάται ότι μπορεί να σωματοποιήσεις μία ατελείωτη γκάμα συμπτωμάτων. Κουβαλάς από φόβο πολλά που ιδιαίτερα προς την άνοιξη επιβαρύνουν το νευρικό, πεπτικό και αναπαραγωγικό σου σύστημα. Το ανοσοποιητικό σου γενικώς δεν είναι στα πάνω του και χρειάζεται τουλάχιστον να πασχίσεις να μην αγνοείς τις μικρές οχλήσεις ώστε να μη γίνουν μεγάλες. Σε ψυχολογικό επίπεδο ανακαλύπτεις σχεδόν έναν καινούριο κόσμο μέσα σου και καλό θα ήταν να έχεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία συμβούλου στην προσπάθειά σου να τον στοιχειοθετήσεις. Μπορείς να ξεπεράσεις οριστικά ανασφάλειες, ζήλεια, φόβους, τραύματα, αλλά όχι αγνοώντας τα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ:

Το 2019 προχωράς με το μεγάλο δώρο της συναισθηματικής και οικονομικής αφθονίας στις αποσκευές σου, καθώς απομακρύνεις περιττά κολλήματα και στεγανά από τον τρόπο που σκέφτεσαι και συναλλάσσεσαι με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου. Οι στιγμές αισιοδοξίας, χαλάρωσης και απόλαυσης στη ζωή σου αυξάνονται κι αυτός ο πλούτος σε βοηθάει να διαπραγματευτείς τις καινούριες συνειδητοποιήσεις στην ερωτική σου ζωή, τη σχέση με τα παιδιά σου και στη δημιουργική σου διαδικασία. Πέφτουν πολλά πέπλα κι αποχωρίζεσαι όνειρα, κυρίως το όνειρο του να γίνεις ευτυχισμένος ή δημιουργικός κατά ένα συγκεκριμένο και μη ρεαλιστικό πρότυπο. Η οπτική σου γωνία αλλάζει ραγδαία και μαζί της η νοοτροπία και οι παρέες σου, ενώ παράλληλα οριοθετείς με πιο υγιή τρόπο τον συγγενικό σου κύκλο, τις καθημερινές σου συναλλαγές και το πεδίο των ενδιαφερόντων και των στόχων σου. Μετακινείσαι δραστικά από το πατροπαράδοτο και το οικείο, καθώς οι ανατροπές και το κεραυνοβόλο στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου απαιτούν νέα, πρακτικότερη προσέγγιση και έναν τελείως διαφορετικό ρυθμό. Η φετινή χρονιά σίγουρα σε πετάει στα βαθιά, καθώς βαδίζεις σε άγνωστο τοπίο στις προσωπικές σου σχέσεις και τις συνεργασίες, ωστόσο σου δίνει ό,τι χρειάζεσαι για να επιπλεύσεις και να χαράξεις καλύτερη πορεία.

Το 2019 άνθρωποι και σκέψεις από το παρελθόν και το παρόν σου ανταγωνίζονται για μία θέση στους στόχους, τις σκέψεις, τις παρέες και, τελικά, τη ζωή σου. Ανακουφιστικές είναι οι συνειδητοποιήσεις και το ξεκαθάρισμα που αφορά τα αδέρφια, τον συγγενικό σου κύκλο και τις σχετικές υποθέσεις, καθώς και οι προτάσεις που εμφανίζονται στο διάβα σου. Αυτή τη χρονιά λειτουργείς από μία θέση γενναιοδωρίας, θάρρους κι ασφάλειας που σου επιτρέπουν να επιλέξεις χωρίς φόβο, αλλά με αγάπη και νοημοσύνη, το επόμενο βήμα σου.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Στην αρχή της χρονιάς προσπαθείς να κρατήσεις ισορροπίες και κάποια υγιή όρια σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τους συγγενείς και τις παρέες σου, αλλά κι ανάμεσα σε σπουδές, επιμόρφωση, ταξίδια και στις καθημερινές σου συνδιαλλαγές. Θέλεις να συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα κι αυτό σου κοστίζει σε προσωπική ενέργεια. Παράλληλα λόγω σοβαρής επαγγελματικής αλλαγής ή κοινωνικής κατάστασης, παλεύεις με σοβαρές μεταβάσεις και στο σπίτι και στο οικογενειακό περιβάλλον. Στην ερωτική σου ζωή τα πράγματα έχουν τελείως διαφορετικό χρώμα και ειδικά από την άνοιξη και μετά κατανοείς ότι οι αλλαγές στον γάμο σου και η μεγαλύτερη φροντίδα για συναισθηματική και υλική ασφάλεια ήρθε για να μείνει. Όποιος και ό,τι δεν συμφωνεί, αποχωρεί. Η διαδικασία έχει τα μπρος-πίσω της και το καλοκαίρι τείνεις να ξανακυλήσεις σε παλιά μονοπάτια και να αφήσεις τα όρια να χαθούν. Επικοινωνιακά μπορεί εύκολα να ξαναμπλέξεις σε μοντέλα χειρισμού, απομάκρυνσης ή υπερέκθεσης με αρνητικές επιπτώσεις για την οικογενειακή σου ζωή και τη ρουτίνα σου. Αν και ξαναπιάνεις το σωστό νήμα το φθινόπωρο, δυσκολεύεσαι να εγκαταλείψεις τελείως κάποιες θεωρίες και φαντασίες όσον αφορά τα ερωτικά και τη σχέση με τα παιδιά σου. Πρέπει να έρθει ο Οκτώβριος για να χωνέψεις ότι όνειρο και πράξη δεν μπορούν πάντα να συμβαδίσουν. Στο τέλος της χρονιάς με δυσκολία πια ανέχεσαι άτομα και στάσεις που σε φθείρουν συναισθηματικά, οικονομικά ή ψυχολογικά και έχεις την ευκαιρία να το αποδείξεις έμπρακτα μέσα από νέες γνωριμίες στη ζωή σου.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Πολλές προτάσεις, κουβέντες και συζητήσεις γίνονται στα επαγγελματικά σου στην αρχή της χρονιάς και τα οικονομικά σου βαίνουν σαφώς καλύτερα. Ωστόσο είναι δύσκολο να διακρίνεις το πραγματικά καινούριο από αυτό που είναι μόνο μία επιφανειακή, έστω και συναρπαστική ανανέωση. Συνεργασίες που δεν σε καλύπτουν πρακτικά και παρέπαιαν από την περσινή άνοιξη, οδεύουν από τον Μάρτιο προς λήξη, εξού και μία επιβράδυνση στα κέρδη σου και αμφιβολίες για το αν οι επιλογές σου ήταν οι σωστές. Το καλοκαίρι ξεκαθαρίζει το τοπίο και αντιλαμβάνεσαι τι αξίζει και τι όχι από τις προτάσεις, συζητήσεις και συμφωνίες στο τραπέζι. Από το φθινόπωρο εδραιώνεις μία πιο κερδοφόρα και επιθυμητή επαγγελματική κατάσταση που σου ανοίγει νέα πεδία δράσης.

Υγεία - ευεξία

Η υπερβολική χαλάρωση και καλοπέραση, που μεταφράζεται σε πολύ φαγητό και ποτό, αποτελεί σημαντικό παράγοντα το 2019 και οφείλεις να μην αφεθείς να σε παρασύρει. Φρόντισε να είσαι πιο προσεκτικός στον τρόπο που οδηγείς και μεταχειρίζεσαι το σώμα σου, καθώς η επιρρέπειά σου σε τραυματισμούς και πάσης φύσεως ορθοπεδικά θέματα είναι μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως. Ψυχολογικά κινείσαι από μία βάση συναισθηματικής και σωματικής ικανοποίησης, πράγμα που σε ηρεμεί και σε ξεκουράζει. Καλό θα ήταν να εστιαστείς σε αυτό για να ξεπεράσεις ό,τι σοκ μπορεί να σου προκαλέσουν οι ξαφνικές αλλαγές στις σχέσεις σου και κυρίως η μεγάλη απώλεια των ψευδαισθήσεων με τις οποίες είχες πορευτεί χρόνια.

ΤΟΞΟΤΗΣ:

Περισσότερο από ποτέ το 2019 εκτιμάς τον εαυτό και τις δυνάμεις σου, αισθάνεσαι ικανοποιημένος με το ποιος είσαι κι αναγνωρίζεις την ικανότητά σου να διαμορφώνεις καταστάσεις στη ζωή σου. Είναι ευκολότερο να διακρίνεις τον εαυτό σου από την οικογένειά σου και να αντιληφθείς τι είναι πραγματικά δικό σου, αρετή ή κακία, κατόρθωμα ή αποτυχία. Συναισθηματικά και πρακτικά η διαδικασία είναι τρικυμιώδης. Συνεπάγεται την επανεξέταση των συνηθειών σου και των βολεμάτων σου, από το πώς διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου, μέχρι τη συνήθειά σου να αποφεύγεις συναισθηματικές εμπλοκές και να κρατάς αποστάσεις στις κοντινότερές σου σχέσεις. Τα πράγματα γίνονται πολύ συγκεκριμένα τη φετινή χρονιά και αναγνωρίζεις τους περιορισμούς που έχεις θέσει ο ίδιος εξαιτίας του παρελθόντος και της ανατροφής σου, στο πορτοφόλι, την καρδιά και το κρεβάτι σου. Μαθαίνεις σίγουρα τι χρειάζεσαι πραγματικά, αν και όχι χωρίς να περάσεις από φοβίες, πάθη και σχετικές συγκρούσεις. Η αναστάτωση στη δουλειά, τη ρουτίνα και την υγεία σου σε καλεί να υιοθετήσεις πρακτικότερη στάση και να διανέμεις την ενέργεια, τον χρόνο και το χρήμα σου πρακτικότερα και ρεαλιστικότερα.

Το 2019 το πνεύμα σου είναι δυνατότερο παρά ποτέ και είναι το όχημά σου για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις που θα δημιουργηθούν στο περιβάλλον σου. Η αίσθηση του εαυτού, η πίστη, η αισιοδοξία και η μονολιθική εμμονή σου σε ένα καλύτερο μέλλον θα αποτελέσουν το μαγνητικό κέντρο που θα ελκύσει τους σωστούς ανθρώπους και καταστάσεις στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή.  Όσο θα φροντίζεις καλύτερα το σώμα και τις δουλειές σου και θα δημιουργείς καλύτερες συνήθειες, να μην ξεχνάς να μένεις ευγνώμων και ανοιχτός στο θαυμαστό – και το 2019 ο εαυτός σου δεν θα σε απογοητεύσει.

Προσωπικά - σχέσεις

Μπαίνεις με μεγάλη αυτοπεποίθηση και περισσή ευχαρίστηση στο θέμα έρωτας φέτος, αν και στην αρχή της χρονιάς μπερδεύεις πάρα πολύ τα πράγματα μέσα σου, ανάμεσα σε σεξ, ασφάλεια, συνήθεια, συναίσθημα και πραγματική συντροφικότητα, περνώντας από το ένα στο άλλο με χαρακτηριστική άνεση. Η τελεία μπαίνει με νέα γνωριμία ή μια ολοκαίνουργια νοοτροπία. Από την άνοιξη γίνονται σοβαρές αλλαγές στην προσωπική σου ρουτίνα, πιθανώς εξαιτίας κάποιου που εμφανίστηκε στη μέση της προηγούμενης χρονιάς. Το καλοκαίρι η επιθυμία σου για αληθινή συντροφικότητα και συμβατότητα πιάνει κόκκινο. Από ορισμένες απόψεις αισθάνεσαι σαν να σου έχουν πει ψέματα, καθώς στο πολύ στενό σου περιβάλλον και στο σπίτι ζεις ένα πραγματικό ξεμασκάρεμα αξιώσεων. Πάντως, επειδή προσφορά υπάρχει άφθονη όλη τη χρονιά, το καλοκαίρι δοκιμάζεις από την ψυχρή υπερσεξουαλικότητα ως την ανθυγιεινή συναισθηματική συνεξάρτηση και την αμυντική άρνηση, στην προσπάθειά σου να βρεις κάτι αισιόδοξο, χαρούμενο, δυναμικό και αεικίνητο όπως εσύ. Το φθινόπωρο ξαναβρίσκεις ένα μέτρο, γίνεσαι λιγότερο εγωκεντρικός και αντιλαμβάνεσαι ότι τα συναισθήματα και το σεξ δεν μπορούν να κρίνονται με όρους απώλειας/κέρδους. Έτσι είσαι περισσότερο έτοιμος και ικανός να αξιοποιήσεις τις εξαιρετικά ποιοτικές προσωπικές ευκαιρίες της χρονιάς. Πάντως πρέπει να έρθει το τέλος του χρόνου για να απολαύσεις συναισθηματική ασφάλεια, σεξουαλική ικανοποίηση και αληθινή χαλάρωση. Κι αυτό θα συμβεί καθώς συνειδητοποιείς ότι για σένα πληρότητα σε μία σχέση είναι ο κοινός σκοπός και, βασικά, ο σκοπός.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Η χρονιά ξεκινάει κάπως στριμωγμένα οικονομικά γιατί αισθάνεσαι ότι χάνεις δικλείδες ασφαλείας τύπου οικονομικές συνεργασίες, εισόδημα συντρόφου ή διατροφή. Για να αντιμετωπίσεις τον φόβο χρειάζεται ρεαλισμός και πρακτικότητα, σε καμία περίπτωση τσιγκουνιά κι αρτηριοσκληρωτικές θέσεις. Το δυνατό σου χαρτί είναι οι συνεργασίες που προκύπτουν, έστω κι αν απαιτήσουν από σένα μία πολύ πιο ενήλικη διαχείριση της εργασιακής σου καθημερινότητας και ρουτίνας, κυρίως από την άνοιξη και μετά, πιθανώς με αλλαγή δουλειάς. Το καλοκαίρι κοντεύεις να βρεις τις άκρες σου κι έτσι βολεύεσαι και ρέπεις προς υπεραισιοδοξία και σπατάλες. Σε σώζει το μέτρο που επανέρχεται το φθινόπωρο και οδηγεί από το τέλος του χρόνου σε σημαντική αναβάθμιση του εισοδήματός σου, με τον κόπο και την αξία σου.

Υγεία - ευεξία

Το 2019 το πώς θα αισθάνεσαι εξαρτάται από το αν θα εστιάσεις την προσοχή σου στις ατελείωτες ευκαιρίες και πιθανότητες ή στη μεμψιμοιρία για το ότι πρέπει να αλλάξεις συνήθειες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να προλάβεις τραυματισμούς και δυσκινησία στην περιοχή του αυχένα και των ώμων, ιδανικά με ένα πρόγραμμα άσκησης και ξεκούρασης που μπορείς να συντηρήσεις μακροπρόθεσμα, χωρίς παύσεις κι εξάρσεις. Μην αφήνεις την αυξημένη αυτοπεποίθηση και ζωτικότητα να σε παρασύρει σε φαγοπότια και διονυσιακά ενσταντανέ για να αποφύγεις ανεπιθύμητη διεύρυνση κατά πλάτος. Ούτε όμως να σκεφτείς τιμωρητικές δίαιτες και άσκηση για αποτελέσματα αστραπή. Φέτος, σπεύδε βραδέως προς τους στόχους σου για υγεία κι ευεξία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:

Το 2019 φέρνει απρόοπτα και δυσκολίες στη ζωή σου που θα σου επιτρέψουν όμως να βγεις εντέλει νικητής και ένας καινούργιος άνθρωπος στο τέλος της διαδρομής. Οι συνεργασίες και ο γάμος σου περνούν σκαμπανεβάσματα και η πραγματικότητά τους σού αποδεικνύει ότι, όσο κι αν το θέλεις, δεν γίνεται να επωμίζεσαι μόνος σου την ευθύνη των πάντων στη ζωή σου και στη ζωή των ανθρώπων με τους οποίους σχετίζεσαι. Σαφώς και είσαι δύσπιστος απέναντι στην ανάγκη σου να κάνεις λιγότερα και τη μεγαλύτερη ευχέρειά σου να βλέπεις και να σκέφτεσαι πλατύτερα. Η άρνησή σου να πιστέψεις στα ένστικτά σου και να αποδεχτείς τις συνειδητοποιήσεις σου και τις αλλαγές στο σκεπτικό και τον κύκλο σου είναι απολύτως λογική. Πολλά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά στη ζωή σου και φυσικά θέλεις να λειτουργήσεις, όπως γνωρίζεις. Βέβαια, αν ξεπεράσεις τον αρχικό σου φόβο, το παρασκήνιο, τις λυκοφιλίες και τα φανταστικά σενάρια, η χρονιά σού δίνει πρόσβαση σε ένα είδος σοφίας και στην ικανότητα για συγχώρεση, αποδοχή και πίστη που θα σου επιτρέψει να κάνεις το βήμα στο κενό και να κλείσεις μία για πάντα υποθέσεις που σε βασανίζουν.

Ο κεραυνοβόλος έρωτας και η σταδιακή, αλλά καθόλου διακριτική αναμόρφωσή του τρόπου που δημιουργείς, φλερτάρεις, χαίρεσαι, διασκεδάζεις και σχετίζεσαι με τον σύντροφο και τα παιδιά σου θα σε κρατήσουν αρκούντως απασχολημένο. Μέσα σε όλα αυτά, δείξε έλεος στο σώμα και την ψυχολογία σου φροντίζοντας για περισσότερη ξεκούραση, εναλλακτικές ασχολίες και λιγότερη δουλειά. Το 2019 αντιλαμβάνεσαι την ανάγκη σου να είσαι χαρούμενος, ασφαλής, υγιής και ικανοποιημένος και τίποτε, τελικά, δεν σε σταματά από το να αλλάξεις τα πάντα για να το πετύχεις. Έχεις δρόμο, αλλά αξίζει τον κόπο.

Προσωπικά - σχέσεις

Το θέμα των σχέσεων είναι το εστιακό σημείο του 2019 και φαίνεται από την αρχή της χρονιάς, οπότε η αναζήτησή για συντροφικότητα, σεξουαλική ικανοποίηση και τελικώς για ένα κάποιο μέλλον σε σπρώχνει από υπερσυναισθηματισμό και συμβάσεις, μέχρι σχήματα με μεγαλύτερη ελευθερία, μεταξύ ίσων με κοινούς στόχους. Η άνοιξη σε ταρακουνά, καθώς οι εξελίξεις σχεδόν σε προσπερνούν με μηχανή τον έρωτα, τη δημιουργικότητα και κυρίως την αναζήτηση της χαράς επί του πραγματικού. Τα μαθήματα που σου δίδαξε η ζωή και τα προβλήματα που σου δημιούργησαν οι πάγιες θέσεις σου σε οδηγούν να αλλάξεις απέναντι στο φλερτ, τον έρωτα, τον ερωτικό σου σύντροφο, τα παιδιά σου. Η τομή είναι κάθετη είτε λέγεται καινούργια είσοδος, είτε το τέλος του παλιού. Το καλοκαίρι βέβαια επιστρέφεις σε γνωστές συμπεριφορές κι άτομα έως ότου αντιληφθείς ότι με το να κρατάς πισινές ή να συμβιβάζεσαι με το μισό ή το πολύ λίγο και με το να παίζεις ρόλους χωρίς να τους νιώθεις, δεν πηγαίνεις πουθενά. Το γκρέμισμα των τειχών σου εκκινείται εκ νέου τον Σεπτέμβριο και κορυφώνεται από τον Δεκέμβριο οπότε βιώνεις μία κάθετη τομή  στις σχέσεις σου, η οποία θα ορίζει το πριν και το μετά στην προσωπική σου ζωή. Παρότι ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο, το ξεκινάς με μοιρολόι για το παλιό μέχρι να χωνέψεις τι σου έχει συμβεί.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Ριγμένος αισθάνεσαι (και είσαι) στην αρχή της χρονιάς και τα σχέδιά σου σού φαίνεται να απαιτούν υπέρμετρη προσπάθεια και ισορροπιστικά τρικ. Βέβαια χρηματικά αποζημιώνεσαι, οπότε βρίσκεις κάτι σαν τάξη, αν και όχι δικαίωση. Από την άνοιξη, ξοδεύεις για τα παιδιά, για διασκέδαση, για δημιουργικά πρότζεκτ, πράγμα που σχεδόν σοκάρει το πρακτικό σου σύστημα και σε οδηγεί σε σπασμωδικές προσπάθειες να συμμαζευτείς το καλοκαίρι και σε αμφιβόλου ποιότητας και νομιμότητας διαπραγματεύσεις, στις οποίες καλό θα ήταν να ακολουθήσεις τη διαίσθησή σου ακόμη κι αν τα νούμερα σου βγαίνουν. Το φθινόπωρο τείνεις να θυσιάσεις ωραία πράγματα στον βωμό της κερδοφορίας, όμως αυτό θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που νομίζεις. Τελικώς από τον Δεκέμβριο, πολλά δεσμά σου αρχίζουν, έστω και τραυματικά, να λύονται.

Υγεία - ευεξία

Η βασική σου άμυνα φέτος είναι να μην επιμένεις σε πρακτικές και συνήθειες που σου προξενούν προβλήματα, έστω κι αν στο παρελθόν λειτουργούσαν μια χαρά. Δοκίμασε καινούρια πράγματα που απολαμβάνεις (όχι αποκλειστικά επειδή έχουν αποτέλεσμα) για να χαλαρώσεις το ιδιαίτερα σφιγμένο σώμα σου και να αποφύγεις πιο σοβαρές παθήσεις του μυοσκελετικού αρχικά και εν συνεχεία ολόκληρου του οργανισμού. Χρειάζεσαι περισσότερη επαφή με τη φύση και μία πιο ανοιχτή και δεκτική στάση σε ολιστική και ιδανικά προληπτική φροντίδα της υγείας σου. Ψυχολογικά αφήνεις πολλά πίσω και συνειδητοποιείς πόσο και προς τα πού έχεις προχωρήσει. Πάσχισε να συγχωρήσεις εαυτόν και αλλήλους και να μη φανατίζεσαι, ακόμη κι αν αδικήθηκες. Το παρελθόν δεν αλλάζει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:

Με σοβαρά και συστηματικά μέτρα ενάντια στην υπερκόπωση, την εξάντληση, το άγχος, την ανασφάλεια και την απαισιοδοξία οφείλει να σε βρει το 2019, καθώς φέτος η δουλειά και οι ανησυχίες σου παίζουν πολύ επικίνδυνα με το σώμα και την ψυχολογία σου. Μπορεί το μέλλον σου να είναι εδώ και να γνωστοποιεί την παρουσία του με τη διακριτικότητα τυμπανοκρουσιών και παρελάσεων, όμως δυσκολεύεσαι ακόμη να χωνέψεις τις δυσκολίες και τις καθολικές αλλαγές στις οποίες σε υπέβαλε η καριέρα και ο γάμος σου. Είναι γεγονός ότι παραμένουν εκκρεμότητες πρακτικής και συναισθηματικής φύσεως και ότι το επαγγελματικό παρασκήνιο αφθονεί. Ωστόσο έχεις παράλληλα μία πολύ καλύτερη εικόνα των συναισθηματικών και υλικών σου αναγκών και πολύ δυσκολότερα εξιδανικεύεις ανθρώπους και καταστάσεις που δεν τις υποστηρίζουν. Άλλωστε οι πραγματικά θεμελιώδεις μετακινήσεις στη ζωή σου, σε σπίτι, οικογένεια και εσωτερικά, είναι δικής σου έμπνευσης. Τώρα απλώς βιώνεις μία διαδικασία τεράστιας και πρακτικότερης ανακατανομής της ενέργειας, του χρόνου και γενικώς των πόρων σου στους θεμελιώδεις χώρους της ζωής σου. Θέλησες να αλλάξεις τα πάντα κι άλλαξαν τα πάντα.

Η χρονιά δεν σε αφήνει χωρίς συμμάχους, στο πρόσωπο καινούριων φίλων, ομάδων με κοινές επιδιώξεις, φρέσκων εξωεπαγγελματικών ασχολιών και τεράστιας στήριξης για όλα σου τα μελλοντικά σχέδια. Όσο κι αν σε προβληματίζει το πρακτικό κομμάτι, η έμπνευση, η χαρά, και οι πολύ πιο ταιριαστοί στόχοι και ασχολίες αποτελούν μία γεννήτρια μεγατόνων που σε σπρώχνει μπροστά ό,τι κι αν γίνει. Εσύ φρόντισε το σώμα και την ψυχολογία σου και κάτσε κάτω από την μπάρα των διαδικαστικών. Το 2019 θα σε βρει με παραστάτες δεξιά κι αριστερά να μοιράζονται και να διασκορπίζουν τα βάρη σου.

Προσωπικά - σχέσεις

Δυσκολούτσικη αρχή σού κάνει το 2019 και βρίσκεσαι να τρέχεις και να μη φτάνεις για λεπτομέρειες, ρουτίνα, φορτικές συμπεριφορές μήπως και σωθείς από το παλιό, τα μυστικά, το παρασκήνιο και τη μοναξιά. Βέβαια, γρήγορα, ο ίδιος ο σύντροφος, νυν ή υποψήφιος, σου δείχνει ότι η βασική (και μόνη) απαίτηση και λύση είναι να είσαι ο εαυτός σου και να επιτρέψεις να είσαι με κάποιον, ξεπερνώντας την αρνητική φιλολογία και εμπειρίες επί του θέματος. Οι γνωριμίες, σκέψεις και προτάσεις που έγιναν την προηγούμενη χρονιά τώρα δείχνουν το ποιόν και τις δυνατότητές τους και την άνοιξη συνειδητοποιείς τη θεμελιώδη αλλαγή που βιώνεις εσωτερικά, στο σπίτι και στο οικογενειακό σου περιβάλλον. Το καλοκαίρι προσπαθείς να εγκαθιδύσεις μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα ανάμεσα σε οικογένεια και δουλειά, ιδιωτικό και δημόσιο χρόνο. Περνώντας από το διαδικαστικό στο υπερσυναισθηματικό κι από υπόγειες σκοπιμότητες και χειρισμούς σε ανοιχτή παραδοχή ανασφαλειών και συναισθήματος, βρίσκεις τελικά ένα καλύτερο επικοινωνιακό μοντέλο που ανοίγει την πόρτα και για καλύτερες γνωριμίες, σε επίπεδο φιλίας, έρωτα και γενικώς ανθρώπων στη ζωή σου. Η διαδικασία αναγκαίας οριοθέτησης και αποχωρισμών που έχεις αναβάλει χρόνια επανεκκινείται το φθινόπωρο. Δεν είναι εύκολη κι αισθάνεσαι ότι σε πηγαίνει πίσω, ενώ στο τέλος της χρονιάς ίσως αντιμετωπίσεις κι αντιδράσεις κυρίως από τον φιλικό σου κύκλο. Ωστόσο είσαι δυνατότερος, ωριμότερος και πιο αποφασιστικός κι αυτό δεν καταλύεται.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Με τα μούτρα χωμένα σε δουλειές ρουτίνας σε βρίσκει ο χρόνος και μη έχοντας χρόνο ούτε για να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες που σχετίζονται άμεσα με την καριέρα σου. Ανακάμπτεις γρήγορα, με τη βοήθεια συνεργατών και συμφωνιών, όσο αφήνεσαι να ξεκολλήσεις από τα διαδικαστικά και φροντίζεις τη μεγαλύτερη εικόνα. Το οικονομικά σου συνεχίζουν να κινούνται με αυξομειώσεις και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή το καλοκαίρι, οπότε μπαίνεις στον πειρασμό να γράψεις υποχρεώσεις στον κόκορα χάριν σχέσης, ταξιδιών και γενικώς κοινωνικής ζωής. Τον Σεπτέμβριο οι υποχρεώσεις σου επιστρέφουν δριμύτερες και σου προξενούν άγχος, ενώ δυσκολεύεσαι να βγάλεις προϋπολογισμό, τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο που τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, αν και με πολλή πολλή δουλειά.

Υγεία - ευεξία

Με γριπούλα, ιωσούλα ή απλώς στεναχώριες και άγχος σε βρίσκει ο χρόνος, αν και τα επίπεδα ενέργειάς σου ανακάμπτουν σχεδόν άμεσα. Σε γενικές γραμμές εξωτερικά μπορεί να φαίνεσαι καλά, όμως τα εσωτερικά (και εξωτερικά) φορτία της χρονιάς είναι τεράστια και χρειάζεσαι σοβαρή ψυχολογική (και πρακτική) στήριξη για να ανταπεξέρθεις σε ραγδαίες αλλαγές, απώλειες και γενικώς μία πιεστική μόνιμη αίσθηση ότι κάτι δεν πηγαίνει ή δεν θα πάει καλά. Σωματικά, κυριολεκτικά πρέπει να είσαι σε μοντέλο «την υγεία σου και τα μάτια σου», ειδικά στην αρχή της άνοιξης και στη μέση του καλοκαιριού. Μείνε εστιασμένος στο καινούριο και αποδέξου τη βοήθεια φίλων και του κύκλου σου για να προχωρήσεις.

ΙΧΘΥΕΣ:

Πάρα πολλά συμβαίνουν στις φιλίες και την ερωτική σου ζωή το 2019, ως επί το πλείστον ευχάριστα αν και όχι απαραίτητα εύκολα. Η χρονιά σε βοηθάει να αποκτήσεις ρεαλισμό και να μετριάσεις τις προσδοκίες σου από τον σύντροφο και τα παιδιά σου, τις φιλίες και τους ανθρώπους που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σου. Καταφέρνεις επίσης να χαμηλώσεις την μπάρα και για τον εαυτό σου, χωνεύοντας ότι δεν είναι ευθύνη σου να τους κάνεις όλους καλά. Βλέπεις τον εαυτό σου πιο καθαρά, τα λάθη σου λιγότερο δραματικά και τις επιτυχίες σου λιγότερο συγκλονιστικές, κι έτσι βρίσκεις τη θέση σου στα πράγματα και κυρίως στις σχέσεις ευκολότερα. Το φλερτ και οι γνωριμίες δίνουν και παίρνουν και έχεις την ευκαιρία να δεις τα ελαττώματα και τις αρετές σου εξίσου και να συνταχθείς με αμφότερα, έως ότου αποφασίσεις. Παρόμοια πειράματα ζεις στη σχέση με τα παιδιά και τη δημιουργικότητά σου. Τη διαδικασία πάντως υποβοηθούν άτομα που επανεμφανίζονται στην καθημερινότητά σου και ιδέες που αποκρυσταλλώνονται στο μυαλό σου και σε οδηγούν να αναμορφώσεις πλήρως τον τρόπο σκέψης κι επικοινωνίας σου. Βρίσκεις μία νέα καθαρότητα, σαφήνεια και πρακτικότητα την οποία χρησιμοποιείς για να αποκαταστήσεις τις ισορροπίες στο συγγενικό σου περιβάλλον, τη σχέση με τα αδέρφια και τα ενδιαφέροντά σου.

Τη φετινή χρονιά έρχεσαι ενώπιον μεγάλων ευκαιριών για επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη, αρκεί να είσαι πραγματικά ανοιχτός στο διαφορετικό, να τολμήσεις να είσαι φιλόδοξος και να προσαρμόσεις τους στόχους στο παρόν και την κατανόησή σου. Δεν είναι προδοσία, είναι εξέλιξη. Το 2019 φέρνει καλά και σημαντικά μαντάτα όσον αφορά το θέμα γάμος, καριέρα και στόχοι, αρκεί να μη σε πιάσουν οι ντροπές και η ανησυχία ότι δεν σου αξίζουν αυτά που σου συμβαίνουν.

Προσωπικά - σχέσεις

Τον Ιανουάριο στρέφεις τον χρόνο και την προσοχή σου στα ερωτικά σου, τον σύντροφο, τα παιδιά και την πολύ ιδιωτική σου ζωή με υπερβολική ζέση και συναισθηματισμό πράγμα που σας φέρνει πιο κοντά, όμως σου υπενθυμίζει ότι υπάρχει και το υπερβολικά κοντά και ότι φίλοι, σχέδια και χόμπι δεν είναι υποχρεώσεις. Στο μενού και επαναλήψεις επί του ερωτικού. Η διαδικασία ανασκαλεύει πρακτικά θέματα, όμως ευτυχώς έχεις την παρουσία νου που χρειάζεται και (ιδανικά) δεν κάνεις τον υπερήρωα, ούτε κολλάς σε ό,τι δεν έχει μέλλον. Την άνοιξη την προσοχή σου απορροφά η σχέση με τα αδέρφια, όπου τα πράγματα τίθενται σε νέες, ρεαλιστικότερες βάσεις, αν και όχι χωρίς σοκ και συγκρούσεις, καθώς και μία πρόταση ή γνωριμία κλειδί για την προσωπική σου ζωή. Το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πιο ανάλαφρα, αν και χρειάζεσαι χρόνο και στρεσάρεσαι ώσπου να βρεις την ισορροπία ανάμεσα σε φίλους, χόμπι και σχέδια (τα ιερά και άγια) και, μακράν σημαντικότερο αυτή την περίοδο, τον έρωτα με συναισθηματική και σεξουαλική ισορροπία και τον ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου. Τον Σεπτέμβριο οριοθετείσαι καλύτερα απέναντι στον κύκλο σου, αν και με τύψεις κι αμφιβολίες ότι κάνεις το σωστό. Τον Δεκέμβριο η αυτοπεποίθησή σου επιστρέφει, μαζί με καινούριες φιλίες, όμως και τον κίνδυνο να χύσεις την καρδάρα με το γάλα στο γάμο ή τη σχέση σου.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Το 2019 αυτό που χρειάζεται είναι να μην κολλήσεις μονολιθικά σε πεποιθήσεις και να είσαι ανοιχτός στις καινούριες ευκαιρίες για διεύρυνση, άνοδο και κερδοφορία στην καριέρα σου. Διλήμματα υπάρχουν άφθονα και καλά θα κάνεις να συνταχθείς με ό,τι δεν κάνεις επειδή «πρέπει», ούτε επειδή είναι βολικό και εύκολο, αλλά με αυτό που σε πηγαίνει παρακάτω επαγγελματικά και πιο κοντά στους στόχους της ζωής σου. Οικονομικά έχεις τα σκαμπανεβάσματά σου, έχεις όμως και πολλές ευκαιρίες και μάλιστα περισσότερες όσο βγαίνεις από τη ζώνη ασφαλείας σου, ειδικά ως τον Απρίλιο κι από το φθινόπωρο. Η άνοιξη σού δίνει τη δυνατότητα να τακτοποιήσεις καλύτερα οικονομικές εκκρεμότητες και αταξία.

Υγεία - ευεξία

Η χρονιά ξεκινά με έξτρα κούραση, όμως η μεγαλύτερη πρόκλησή της είναι το να χαλιναγωγήσεις άγχος, νευρικότητα και πρόγραμμα ύπνου ώστε να μην μπλοκάρουν τις κινήσεις και τις σκέψεις σου. Η αφηρημάδα απαγορεύεται διά ροπάλου στο τιμόνι, ακόμη κι όταν περπατάς στον δρόμο και γενικώς αν αισθάνεσαι πολύ κουρασμένος ή δεν είσαι καλά, καλό είναι να μην παίρνεις ρίσκα με τις μετακινήσεις σου. Ψυχολογικά χαλιναγώγησε τις αμφιβολίες σου για τον εαυτό σου, ειδικά το δεύτερο μισό του χρόνου, οπότε και κάνε μια προσπάθεια να μειώσεις την κατανάλωση του αλκοόλ και το συναισθηματικό φαγητό. Γενικώς δείξε έναν ρεαλισμό στο θέμα της υγείας σου και μην κάνεις του κεφαλιού σου.

Πηγή: AthensVoice

 

xrewseis3

Μίλησε σήμερα με την πιο Μεγάλη Ομάδα Αστρολόγων, Μελλοντολόγων και Αναλυτών Ταρώ στην Πραγματικά πιο Οικονομική Γραμμή Προβλέψεων. Κάλεσε τώρα και κάνε στον εαυτό σου το δώρο της γνώσης και της απόλυτης διαχείρησης της μοίρας και του μέλλοντός σου!!!

Οι γραμμές μας είναι ανοιχτές 24 Ώρες... κάλεσε τώρα!!!

 

Στάσα & Ειρήνη Βεργή
Το κληρονομικό χάρισμα που περνάει από γενιά σε γενιά
875 876 8258

astrologos2

Αλίσια Βαγιάνη
Με την πείρα της των 25 ετών, σου δίνει όλες τις απαντήσεις με απόλυτη ακρίβεια
875 876 8256

astrologos3

Σαχίν & Αρούς
Εμπειστεύσου τη δύναμή τους θα σου ανοίξουν τον δρόμο για την γνώση και καθοδήγηση
875 876 8133

Δωροθέα Α.
Η επιστημονική της προσέγγιση θα σε εκπλήξει στο πως αποτυπώνετε στις προβλέψεις της
9011 400 284

 

     astrologos0 2     astrologos0 3             

Η πιο ισχυρή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ είναι δίπλα σου για να σου δώσει απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί.
Με πολλές επιτυχίες και πολλούς ευχαριστημένους φίλους-πελάτες που τους ακολουθούν πιστά
για χρόνια και που τους οδηγούν στην επίτευξη των στόχων τους.

 Αν θέλεις να δεις την τύχη σου να αλλάζει και το μέλλον να μην είναι πια άγνωστο,
δεν έχεις παρά να μας εμπιστευτείς. Θα σου δώσουμε απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί
και λεπτομερή καθοδήγηση για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς.

ΣΧΕΣΕΙΣ | ΓΑΜΟΣ | ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ | ΑΠΙΣΤΙΑ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ | ΝΕΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

xrewseis3

ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ Η ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ