Slider

Η σημασία του Ήλιου στους διάφορους οίκους του γενέθλιου ωροσκοπίου

Όταν ρωτάμε κάποιον «Τι ζώδιο είναι?», ουσιαστικά τον ρωτάμε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ήλιος του. Έτσι, για παράδειγμα, κάποιος ο οποίος έχει γεννηθεί στις 6 Απριλίου και ανήκει στο ζώδιο του Κριού, λέμε ότι έχει τον Ήλιο του στον Κριό.

Ο ήλιος στους οίκουςΠρόκειται ίσως για τον σπουδαιότερο πλανήτη σε ένα γενέθλιο χάρτη. Διότι ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την αυτοέκφραση του ατόμου και συνδέεται με το συνειδητό τμήμα της ανθρώπινης προσωπικότητας. Ο Ήλιος φέρει τη ζωή, τη «λάμψη», την προβολή, τη δημιουργικότητα, την επιτυχία! Επομένως, ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ήλιος στον γενέθλιο χάρτη μας δείχνει τον τομέα στον οποίο θα «λάμψουμε» και ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, αφού θα αποτελέσει πεδίο έκφρασης του ίδιου μας του εαυτού, μέσα από την αξιοποίηση της δημιουργικότητάς μας.

Ας δούμε, όμως, πιο συγκεκριμένα πώς εκδηλώνεται η ενέργεια του Ήλιου στους διάφορους τομείς (οίκους) της ζωής:

Ήλιος στον 1ο οίκο

Η έκφραση του Ήλιου στον οίκο αυτό είναι ιδιαίτερα ορατή. Το άτομο φαίνεται στους άλλους δημιουργικό, γενναιόδωρο, ηγετικό, ίσως λιγάκι απόλυτο και αλαζονικό. Η θέση αυτή συχνά χαρίζει άφθονη ζωτικότητα και υγεία (με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες στο ωροσκόπιο, οι οποίοι περιορίζουν αυτή τη ζωτικότητα). Για το άτομο αυτό, έχουν μεγάλη σημασία το εγώ του και η υλοποίηση των ατομικών του θέλω. Έντονος εγωκεντρισμός!

Ήλιος στον 2ο οίκο

Για το άτομο που έχει τον Ήλιο σε αυτή τη θέση, συνήθως το χρήμα και τα υλικά αγαθά έχουν μεγάλη σπουδαιότητα. Διότι το άτομο δίνει μεγάλη σημασία στην υλική, οικονομική, αλλά και συναισθηματική του ασφάλεια. Επίσης, ζωτικής σημασίας για το άτομο αυτό είναι οι ηθικές αξίες και αρχές του, καθώς επίσης και η προσωπική του αυτοαξιολόγηση μέσα από συγκεκριμένα κριτήρια.

Ήλιος στον 3ο οίκο

Εδώ έχουμε τον άνθρωπο ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία στον τομέα της επικοινωνίας. Δεν είναι λίγοι οι δημοσιογράφοι ή οι καθηγητές πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αυτή τη θέση. Το άτομο πιθανόν να ξεχώρισε ή να «έλαμψε» κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων. Εξέχουσα θέση στη ζωή του ατόμου μπορεί να έχουν τα αδέλφια και οι συγγενείς (ξαδέλφια, θείοι, θείες, κτλ), όπως επίσης και τα κοντινά ταξίδια. Δεν αποκλείεται να έχει θέση οργανωτή ανάμεσα στους γείτονές του (θα μπορούσε για παράδειγμα να έχει σταθερά το ρόλο του διαχειριστή).

Ήλιος στον 4ο οίκο

Για τον άνθρωπο με τη θέση αυτή, η σημασία της οικογένειας είναι τεράστια! Οι αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία, οι ρίζες του, αλλά και ο ίδιος ο χώρος της οικίας του έχουν μεγάλη αξία για το άτομο αυτό. Επίσης, πολύ σημαντική για εκείνο είναι η ιδιωτική του ζωή, η οποία περιλαμβάνει, συν τοις άλλοις, και τα βαθύτερα συναισθήματά του.

Ήλιος στον 5ο οίκο

Εδώ η ερωτική ζωή αποτελεί προτεραιότητα του ατόμου. Το συναίσθημα του έρωτα, ο ρομαντισμός, η τέχνη, κάθε μορφής διασκέδαση, κάθε εκδήλωση της προσωπικής του δημιουργικότητας, ενίοτε και τα παιδιά, … όλα αυτά είναι θέματα πολύ σημαντικά για τον άνθρωπο με τον Ήλιο στον 5ο οίκο. Με δυσμενείς γωνίες, πιθανή αυταρχική συμπεριφορά του ατόμου απέναντι στα παιδιά του. Δεν αποκλείεται, επίσης, αυτή η θέση να δώσει τον χορευτή ή τον ηθοποιό, ενώ καμιά φορά η ίδια θέση συναντάται και στα ωροσκόπια ανθρώπων που ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια (π.χ. θαμώνες στα casino).

Ήλιος στον 6ο οίκο

Επειδή ο 6ος οίκος σχετίζεται με την εργασία και την υγεία, συνεπώς ο Ήλιος στον οίκο αυτό δείχνει ότι το άτομο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα πιο πάνω θέματα. Άνθρωποι με αυτή τη θέση συχνά ταυτίζουν τον εαυτό τους με την εργασία τους, είναι εξυπηρετικοί και καμιά φορά υποχόνδριοι ή κατά φαντασία άρρωστοι. Ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου ή μπορεί το άτομο, με κάποιο τρόπο, να έχει δραστηριότητες σχετικές με ζώα.

Ήλιος στον 7ο οίκο

Ο γάμος, η δέσμευση και γενικά οι στενές διαπροσωπικές σχέσεις (π.χ. οι σχέσεις με σύντροφο, πολύ κοντινά φιλικά πρόσωπα και συνεργάτες) αποτελούν τις σημαντικότερες προτεραιότητες στη ζωή του ατόμου. Πρόκειται για ένα άτομο που ενδιαφέρεται πολύ για τους άλλους και, έτσι, προσπαθεί πάντα να ικανοποιεί τις επιθυμίες τους. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, άνθρωποι με τον Ήλιο σε αυτό τον οίκο μπορεί να είναι απόλυτα εξαρτημένοι από τους άλλους χάνοντας την αυτονομία και την ατομικότητά τους.

Ήλιος στον 8ο οίκο

Η σεξουαλική ζωή είναι πολύ σημαντική για το άτομο με τη θέση αυτή. Πρόκειται για ένα άτομο που αναζητά τη βαθύτερη ψυχική επαφή μέσω του σεξ, το οποίο βλέπει ως μία μυστηριακή, μαγευτική διαδικασία. Συχνά, η θέση αυτή φανερώνει ενασχόληση με τα οικονομικά ζητήματα άλλων ανθρώπων και με την ανθρώπινη ψυχολογία. Το άτομο δε φανερώνει εύκολα τον εαυτό του, ενώ έχει πιθανότητες επιτυχίας σε θέμα σχετικό με κάποια κληρονομιά.

Ήλιος στον 9ο οίκο

Άτομο με διευρυμένο συνήθως πνευματικό ορίζοντα και καλό μορφωτικό επίπεδο. Διψά για ταξίδια (τόσο σώματος όσο και νου) και δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον προς το εξωτερικό και τη φιλοσοφία. Η θέση αυτή δίνει την πιο ενδιαφέρουσα και περιπετειώδη ζωή από κάθε άλλη ηλιακή θέση! Δείχνει άνθρωπο ιδεαλιστή και κάποιες φορές ονειροπόλο. Μερικά χαρακτηριστικά επαγγέλματα που συχνά συναντάμε σε άτομα με τη θέση αυτή είναι τα εξής: δικηγόρος, συγγραφέας, καθηγητής πανεπιστημίου, ξεναγός, μεταφραστής, ιερέας, αστρολόγος!

Ήλιος στον 10ο οίκο

Η καριέρα, η επαγγελματική φιλοδοξία, η κοινωνική καταξίωση και η δημόσια εικόνα είναι θέματα τεράστιας σημασίας για τα άτομα με τον Ήλιο στον 10ο οίκο. Είναι οι λεγόμενοι καριερίστες και συχνά ταυτίζουν το «είναι» τους με τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα ή την θέση τους στην κοινωνική ιεραρχία. Σε ορισμένες περιπτώσεις (αν υπάρχουν μάλιστα και άλλες ενδείξεις στον γενέθλιο χάρτη οι οποίες συνηγορούν σε αυτό), φτάνουν πολύ ψηλά στον επαγγελματικό τομέα και καταλαμβάνουν θέσεις ηγετικές.

Ήλιος στον 11ο οίκο

Για τους ανθρώπους με τον Ήλιο σε αυτή τη θέση, η φιλία είναι ένας σημαντικός τομέας της ζωής τους. Συχνά έχουν το ρόλο του «αρχηγού» στις παρέες τους. Έχουν κοινωνικούς και πολιτικούς προβληματισμούς, είναι συνήθως ανθρωπιστές και οραματίζονται έναν κόσμο στον οποίο θα κυριαρχεί η κοινωνική ισότητα. Σε αρκετές περιπτώσεις, άτομα με αυτή την ηλιακή θέση ανήκουν σε κάποιο σωματείο, ή σε κάποια λέσχη/οργάνωση, με καθήκοντα -γιατί όχι- ηγετικά, και με σκοπό την προσφορά κοινωνικού έργου ή την υπεράσπιση μιας ιδέας.

Ήλιος στον 12ο οίκο

Εδώ το άτομο δίνει μεγάλη βάση στο θέμα της τέχνης (καθότι έχει το ίδιο καλλιτεχνικές ανησυχίες, ενδεχομένως και κλίσεις), στον κόσμο του ονείρου και της φαντασίας και στο χώρο της μεταφυσικής και του ανεξήγητου. Πρόκειται για άτομο διαισθητικό, συχνά όμως μπερδεμένο ως προς τον ίδιο του τον εαυτό, ως προς την ίδια του την ταυτότητα. Η πονοψυχία αλλά και η διάθεση του ατόμου να βοηθάει όσους είναι ανήμποροι είναι στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. Όσον αφορά στις καλλιτεχνικές ανησυχίες, αυτές προκύπτουν, στην περίπτωση του Ήλιου στον 12ο, ως ανάγκη έκφρασης (διοχέτευσης) των συναισθημάτων του ατόμου, ενώ στην περίπτωση του Ήλιου στον 5ο (που πάλι σχετίζεται με την τέχνη) προκύπτουν ως ανάγκη του ατόμου για προβολή και «λάμψη»!

Επιμέλεια: Ηλίας Λίσκας

 

xrewseis3

Μίλησε σήμερα με την πιο Μεγάλη Ομάδα Αστρολόγων, Μελλοντολόγων και Αναλυτών Ταρώ στην Πραγματικά πιο Οικονομική Γραμμή Προβλέψεων. Κάλεσε τώρα και κάνε στον εαυτό σου το δώρο της γνώσης και της απόλυτης διαχείρησης της μοίρας και του μέλλοντός σου!!!

Οι γραμμές μας είναι ανοιχτές 24 Ώρες... κάλεσε τώρα!!!

 

Στάσα & Ειρήνη Βεργή
Το κληρονομικό χάρισμα που περνάει από γενιά σε γενιά
875 876 8258

astrologos2

Αλίσια Βαγιάνη
Με την πείρα της των 25 ετών, σου δίνει όλες τις απαντήσεις με απόλυτη ακρίβεια
875 876 8256

astrologos3

Σαχίν & Αρούς
Εμπειστεύσου τη δύναμή τους θα σου ανοίξουν τον δρόμο για την γνώση και καθοδήγηση
875 876 8133

Δωροθέα Α.
Η επιστημονική της προσέγγιση θα σε εκπλήξει στο πως αποτυπώνετε στις προβλέψεις της
9011 400 284

 

     astrologos0 2     astrologos0 3             

Η πιο ισχυρή ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ είναι δίπλα σου για να σου δώσει απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί.
Με πολλές επιτυχίες και πολλούς ευχαριστημένους φίλους-πελάτες που τους ακολουθούν πιστά
για χρόνια και που τους οδηγούν στην επίτευξη των στόχων τους.

 Αν θέλεις να δεις την τύχη σου να αλλάζει και το μέλλον να μην είναι πια άγνωστο,
δεν έχεις παρά να μας εμπιστευτείς. Θα σου δώσουμε απαντήσεις σε ότι σε απασχολεί
και λεπτομερή καθοδήγηση για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς.

ΣΧΕΣΕΙΣ | ΓΑΜΟΣ | ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ | ΑΠΙΣΤΙΑ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ | ΝΕΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

xrewseis3

ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ Η ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ